5 tips för dig som ska sälja online | TaylorBay.se

"GRATIS FRAKT"

5 tips för den som ska sälja tjänster eller varor online

I detta inlägg kommer vi på Taylor Bay gå igenom fem av våra bästa tips för den som ska vara verksam på internet.

Det vill säga en e-handel eller någon annan form av verksamhet som drar nytta av SEO eller annan typ av digital marknadsföring.

1. Skapa en användarvänlig webbplats

Det finns många som väljer att allokera större delen av pengarna på deras digitala marknadsföring och låta webbplatsen lida för det. Gör inte det.

Det kommer gynna dig i slutändan att investera i en bra webbplats från början. Det kommer leda till fler konverteringar. Dessutom kommer Google ge en fördel till dig som har en användarvänlig webbplats än om du inte har det. Ska du arbeta med SEO är detta oerhört viktigt.

2. Arbeta med SEO

En av de mest underskattade marknadsföringskanaler idag 2020 är SEO i vår mening. SEO kan var ett utmärkt sätt för ditt företag att få in ytterligare kunder. Idag finns det dessutom oerhört skickliga SEO-byråer som kan hjälp dig med den biten. Tribusoft är en digital marknadsföringsbyrå som vi kan rekommendera starkt.

3. Välj ett bra webbhotell

Det är väldigt viktigt att ni har ett bra webbhotell. Framförallt ett som ni kan skala upp i takt med att er verksamhet växer och trafiken på er webbplats ökar.

Vi brukar utgå från ett par kärnvärden som underlättar ditt val. 

En snabb och proaktiv support är ett måste då många inte vill ägna sig allt för mycket åt de tekniska bitarna utan fokusera på deras faktiska arbete.

Bästa möjliga upp tid är också att föredra framförallt om ska driva försäljning över internet. Jag brukar gilla att belysa upptäckten som Amazon gjorde tidigt. De fick nämligen reda på att varje 100ms av förseningar kostade dem en procent av deras totala försäljning. Och i den skalan talar vi alltså om flera miljoner dollar i uteblivna intäkter.

SSL certifkat bör ges via lets encrypt som är gratis på många webbhotell. Nu mera om du inte har ett sådant certifikat kan du inte ta betalt på din hemsida. 

Epost till din domän är också viktigt om du vill uppfattas som en seriös aktör. 

One-click-installation om du ska använda wordpress sparar dig väldigt mycket tid om ditt valda webbhotell har den funktionen. 

Backups måste göras kontinuerligt av ditt webbhotell. Detta för att säkra upp att ditt arbete inte går förlorat om filerna skulle raderas på något vis. 

4. Var kreativ

Många tror att SEO eller digital marknadsföring inte kommer fungera på deras verksamhet. Då brukar vi säga att de inte är kreativ nog i deras tänkande.

Tar vi trafikskolor som exempel. De erbjuder en tjänst som kräver att både kunden och företaget är på samma ställe samtidigt.

Då kan många säkert tänka instinktivt att en trafikskola inte skulle gynnas av SEO till exempel.

Tänk då så här;

Om du bor i Stockholm och ska gå handledarkursen eller bara behöver hitta en trafikskola att övningsköra med. Kommer de allra flesta skriva in ”trafikskola stockholm”, om de bor i Stockholm det vill säga. Hade då trafikskolan synts till på det sökordet kan det leda till en ny kund.

Detta är det fina med SEO.

Vidare kan trafikskolan optimera för andra områden också. Låt säga att de även kör i Järfälla och vill synas på ”trafikskola Järfälla”. Då har de möjligheten att optimera för det och arbeta löpande tills det att de syns på det sökordet.

Den kan vara extra viktigt för dig som säljer mindre tradionella varor online. Säljer du exempelvis handtag till kök, eller badrum blir det extra viktigt hur du arbetar för att människor ska vilja köpa sådant online.

5. Anlita en partner eller byrå med erfarenhet

Som med allt, är det svårt i början. Därför rekommenderar vi att anlita en byrå som kan hjälpa till att bolla idéer och komma med konkreta förslag.