Färg och struktur i allt, inte bara tavlor. | TaylorBay.se

"GRATIS FRAKT"

Färg och struktur i allt, inte bara tavlor.

Detta inlägg handlar om hur du går tillväga för att göra en visuellt tilltalande produkt.

Det har alltid varit och kommer alltid vara viktigt med design, om du vill skapa en tilltalande produkt är det otroligt viktigt att den är skön för ögat, oavsett vad din produkt är för något. Det kan vara allt ifrån en kaffemaskin till en tavla du försöker sälja och egentligen spelar det ingen roll om produkten är den bästa i världen om den inte vilar skönt på hornhinnan. Det viktigaste för detta är struktur där till och med en abstrakt tavla ofta besitter en form av struktur som gör att den är tilltalande.

Då det kan vara svårt att hitta en bra design för din produkt eller webbshop så försök att se de kreativa lösningarna, man kan uppnå en tydlig struktur med likväl färgkodning som mått. när det gäller detta finns det inga felaktiga lösningar direkt, men det är viktigt att hitta något som passar för just dig. Om detta känns svårt kan det vara värt att ta hjälp från ett proffs som kan hjälpa dig hitta en bra design.

Design Exempel - tavlor.

Form för tavlor.

Då vi redan berört ämnet konst jobbar vi vidare på detta som ett exempel, det första steget inom design har med form att göra. Här har våra tavlor en fördel då deras form gör det möjligt för dem att besitta det gyllene snittet, är du ej familjär med denna termen så är det en bevisad form som är som mest tilltalande för oss. Du har troligtvis ett betal eller kreditkort och detta besitter även gyllene snittet, men det finns även andra former som också är väldigt tilltalande, här gäller produktanpassning och det är viktigt att du hittar något som passar dig och din produkt väl.

Färgdesign/färgkod för tavlor.

Detta kanske framstår konstigt då tavlor besitter motiv men just därför tar jag detta som exempel då den abstrakta konstformen är så bra anpassad för att man ska förstå sig på detta. På grund av saknaden av motiv eller annan tydlig struktur består den abstrakta konsten ofta av en struktur baserad i färgpaletten där man har ett genomgående tema med färger som används för att sätta en ton eller känsla i konsten.

Produkt anpassning/tema

En viktig sak man inte får glömma är att oavsett produkt måste man anpassa sin design efter produkten, har du tex utvecklat en kaffemaskin är det viktigt att ditt färgtema inte bryter mot produktens naturliga färger och det blir mycket mer berikande för din design att du följer kaffets färgtema och väljer passande design som tex, brun eller svart färg för din produkt.